Zagrebačko psihološko društvo jedan je od partnera organizaciji Status M na projektu “Budi muško”. Veselimo se suradnji!

Projekt “Budi muško” ima za cilj unaprijediti kapacitete pet uključenih organizacija za kvalitetno provođenje rada s djecom i mladima u području mentalnog zdravlja. Kroz intenzivne programe osposobljavanja u području rada s mladima, uživo i online, te koordinacije volontera_ki, u prvom dijelu projekta osnažit će se preko 30 zaposlenika_ca i volontera_ka uključenih organizacija. Također, izradit će se komunikacijski planovi za sve organizacije uključene u projekt, četiri volonterska programa te didaktički materijal za rad s mladima na temi mentalnog zdravlja. U drugom dijelu projekta, osnaženi zaposlenici_ce i volonteri_ke započet će direktan edukativni rad s djecom i mladima u lokalnim zajednicama na temu brige za mentalno zdravlje koristeći rodno-transformativni pristup. Kao rezultat ovih edukacija, mladi će osmisliti i snimiti niz podcasta, dok će djeca sudjelovati u osmišljavanju i izvedbi kazališne predstave. Po završetku edukativnih aktivnosti, djeca i mladi sudjelovat će programima iskustvenog učenja u prirodi. U konačnici, projekt će doprinijeti smanjenju pojavnosti problema mentalnog zdravlja kod djece i mladih te unaprijediti njihovu kvalitetu života.

Ciljevi projekta:

Unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva za kvalitetno provođenje rada s djecom i mladima u području mentalnog zdravlja.
Trajanje: 25.4.2022. – 25.10.2023.

Nositelj projekta: Status M

Partneri: Zagrebačko psihološko društvo, BoliMe, Outward Bound Croatia, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota – IKS

Financijska potpora: Europska unija kroz Europski socijalni fond (499.583,39 KN)