ZAMIJENIMO ZABLUDE ZNANOŠĆU!

POČEVŠI S PONEDJELJKOM  17.2. 2020., A U SKLOPU 13. TJEDNA PSIHOLOGIJE REAGIRAMO NA ZABLUDE VEZANE UZ AKTUALNE TEME PROTEKLE GODINE

Počevši od ponedjeljka 17.2.2020. Zagrebačko psihološko društvo će na svojim društvenim mrežama svaki dan predstaviti po jednu zabludu  te znanstvene spoznaje u tom području. Ujedno, pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže praćenjem i dijeljenjem članaka na Facebook i Instagram stranicama Društva. Akcija će trajati do subote 22.2.2020.

Cilj akcije je povratak znanosti i spoznaja iz psihologije kao struke u ključne i aktualne teme, informiranje te odvajanje mitova, zabluda i ideologije od znanstvenih spoznaja. Iz tog razloga članice i članovi društva pišu tekstove o izabranim temama te prilažu istraživanja i podatke, kao i dodatnu literaturu za zainteresirane čitatelje. Bavit ćemo se temama koje su zaokupile javnost i u čijoj je javnoj raspravi nedostajalo stručnosti i znanstvenog utemeljenja poput: važnosti zelenila u gradskom okruženju, posljedica fizičkog kažnjavanja na djecu, utjecaja uvjeta u kojima rade na rad učitelja i socijalnih radnika, značaja oba roditelja za razvoj djeteta, tretmana izbjeglica i azilanata te ideje da smo sami kovači vlastite sreće. Ova akcija samo je jedna od aktivnosti Zagrebačkog psihološkog društva u kojem smatramo da je odgovornost svakog stručnjaka pa time i psihologa, osigurati kvalitetu javnog diskursa i time ukazati na  korištenje netočnih informacija, mitova, ideologije i zabluda kao argumenata za donošenje odluka važnih za naše društvo i zajednicu.

Pridružite nam se, ovih dana, na Facebook  i Instagram stranici Zagrebačkog psihološkog društva (https://www.facebook.com/zagrebackopsiholoskodrustvo/; https://www.instagram.com/zagrebacko.psiholosko.drustvo/) jer ovog tjedna  #citamopsihologe!