ISTRAŽIVANJE – LIJEK ZA DEZINFORMIRANJE!

DOBRODOŠLI U TJEDAN PSIHOLOGIJE!

Istraživanje – lijek za dezinformiranje naziv je ovogodišnje, sada već tradicionalne, akcije Zagrebačkog psihološkog društva (ZPD) na društvenim mrežama.

Svjesni  sve veće važnosti, pa time i moći medija u suvremenom društvu, kao i činjenice da se danas u Hrvatskoj sloboda medija učestalo dovodi u pitanje, Tjedan psihologije (18. – 24.02.) odlučili smo posvetiti upravo ovoj temi – medijima. Pozicija moći, kao i nedostatak slobode za profesionalni rad, stvaraju idealan prostor i uvjete za manipulaciju.

Kako se odvija proces konzumacije vijesti i koriste li se mediji zaista pri tome različitim oblicima manipulacije te kako to može utjecati na mentalno zdravlje pojedinca pa onda i zajednice? Odgovor ćete naći upravo na Facebook stranici i Instagramu ZPD-a. Koristeći se tradicionalnim pitanjima novinarskog zanata (Tko? Gdje? Što? Zašto? i Kako?) te parodirajući clickbait naslove, članovi našeg društva odgovaraju na ova pitanja predstavljajući relevantna istraživanja o tome što se sve, gledajući iz perspektive psihologije, zbiva u interakciji medij – konzument.

Pratite nas kroz Tjedan jer #citamopsihologe

https://www.facebook.com/zagrebackopsiholoskodrustvo/

https://www.instagram.com/zagrebacko.psiholosko.drustvo/